Om Oss Marcus Degen

Marcus Degen är chefredaktör och verkställande direktör för Velomotion. Som passionerad Niederbayern åtnjuter han regionens fördelar både på cykel och kulturellt och kulinariskt. 2003 grundade han den tyska cykeltidningen Procycling och var dess chefredaktör i nio år. Under denna tid grundade han också tidningarna Fahrrad News och World of Mountain Biking. Han studerade fysik och ingenjörskonst i München och var redan aktiv som student i cykling och senare som triathlet. 2013 startade han den digitala cykeltidningen Velomotion.de.

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt

Velomotion: Tidningen för tester, teknik, råd och nyheter om cyklar och elcyklar

Velomotion är din digitala tidning för alla ämnen relaterade till cyklar och e-cyklar: redaktionellt och journalistiskt oberoende och alltid uppdaterat, vårt team av erfarna cykelredaktörer rapporterar om de senaste cyklarna, tillbehören, nyheterna och trenderna samt allt som cyklister talar om idag behöver känna till ditt favorittransportmedel.

Velomotion testar dagligen cyklar, elcyklar och tillbehör

En ny elcykelkörning från Bosch? En ny mountainbikeutrustning från Shimano? Hundraprocentigt återvunna däck från Schwalbe? En ny katalog över böter för cyklister? På www.velomotion.de du får veta först. Alla testade cyklar eller produkter testas utförligt i praktiken av våra redaktörer och erfarenheterna delas ärligt med läsarna. Omkring 30.000 XNUMX läsare (källa: Google Analytics) besöker Velomotion.de varje dag för att läsa omfattande praktiska tester, produktnyheter, guider och rapporter från professionell cykling. Cykelsportens monument, som Giro d'Italia, Tour de France eller klassiker som Paris-Roubaix, presenteras på Velomotion av vårt kompetenta team av experter med mycket specialistkunskap och analyseras efter loppen.

Velomotion även på Youtube

Velomotions starka YouTube-kanal med cirka 20.000 XNUMX prenumeranter erbjuder nya och mycket omfattande videos varje vecka. Oavsett om det är laboratorieanalyser av alla vanliga e-cykelkörningar, praktiska tester av nya MTB:er på de mest krävande stigarna eller racercykelinnovationer med professionell expertis - videor från Velomotion värderas högt av alla tittare.

Systerkanalen Gravity Magazine

Den som vill ha kul på grova däck, speciellt i nedförsbackar, eller bara gillar att se andra slänga sig nerför bergen bör ta en titt www.gravity-magazine.de och kasta den tillhörande Youtube-kanalen.